HC Hansengården

I Boserup Skov nær ved Roskilde har Vesterbro Ungdomsgård en bjælkehytte, med 34 sengepladser fordelt i gode 4-sengs værelser med egen indgang. Hytten er desuden indrettet med en stor opholdsstue, med vel nok Danmarks største hjørnesofa, foruden en dejlig spisestue med et stort tilhørende køkken. Der kan ikke sættes ekstra telte til overnatning, men man er velkommen til at sætte pavilloner op.

Kontakt:

Stine Åstrup på mail for spørgsmål/bookning: stine@vesterbro-ungdomsgaard.dk eller post@vesterbro-ungdomsgaard.dk

Omgivelserne er vidunderlig natur, bålplads, skov, græsplæne, fuglefløjt og m.m. Hytten bliver flittigt benyttet til weekendture og ferieophold for børnene, skovture for de ældre og lignende.

Nyttige informationer:

Adresse: Boserupvej 81, 4000 Roskilde.

Bus 207 kører fra Roskilde Station og har stoppested ved Boserup Skov/H.C. Hansen Gården.

Køreplaner: https://dinoffentligetransport.dk

Skoven:

I Boserup Skov er jorden særdeles frodig og terrænet er kuperet. Bøgen er det mest almindelige træ, og om foråret dækkes skovbunden af et væld af blomster, blandt andet lærkespore og anemoner. Alle de tre danske anemoner kan findes i skoven: Den almindelige hvide anemone, den blå og den gule anemone.

Den varierede skov er levested for mange forskellige fugle. Først på sommeren kan du høre et kor af fuglestemmer fra bogfinker, nattergale og andre af skovens sangfugle. Om vinteren kan du være heldig at opleve flokke med tusindvis af kvækerfinker.

‍Se nærmere på www.skovognatur.dk og søg på Boserup skov.